Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Το παρασκήνιο πίσω από το ξύλο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τι οδήγησε τον επιχειρηματία να χτυπήσει τον δημοτικό υπάλληλο. Τι οδήγησε την διοίκηση να καταφερθεί εναντίον του επιχειρηματία. Ποιο το μέλλον των κυλικίων στο δημαρχιακό μέγαρο.

 

Επίθεση δέχθηκε σήμερα υπάλληλος στο δήμο Θεσσαλονίκης έξω από το γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου από τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τα κυλικεία του δήμου.

Ο επιχειρηματίας εκνευρισμένος με τα λεγόμενα του κ. Αβραμόπουλου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι γνωρίζει πως δεν πληρώνει ασφάλιση στους εργαζομένους του ο κυλικειατζής, πήγε να ζητήσει τον λόγο από τον πρόεδρο. Όμως αυτός έλειπε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Μόλις το άκουσε αυτό ο επιχειρηματίας επιτέθηκε στον δημοτικό υπάλληλο φέροντάς του εκδορές.

Η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν έγινε τυχαία. Προηγήθηκε η αποκάλυψη από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μάτη ότι τα κυλικεία αποφέρουν στον δήμο μόλις το 1/10 των χρημάτων του 2010. Παράλληλα ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει – και πήρε – παράταση για να πληρώσει το ενοίκιο, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που έφερε και την γνωστοποίηση των οικονομικών μεγεθών.

Μάλιστα η θετική απόκριση από τον κ. Καππόν στο αίτημα του κ. Αβραμόπουλου να ελέγχονται στο μέλλον για την ανασφάλιστη εργασία όσοι νοικιάζουν χώρους του δήμου δείχνει ότι η διοίκηση έχει αποφασίσει να αλλάξει το υπάρχων καθεστώς.

Ενισχυτικά σε αυτό το κλίμα και η μήνυση που αναμένεται να καταθέσει για το γεγονός ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Παράλληλα καταγγελία θα κάνει και ο δημοτικός υπάλληλος με την υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο οι οποίοι εκφράζονται θετικά στο γεγονός να αναλάβουν αυτοί τα ηνία των κυλικείων, έτσι ώστε και θέσεις εργασίας να απορροφηθούν και να μειωθούν οι τιμές πώλησης των προϊόντων.