Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Στο δημοτικό συμβούλιο θα δώσει εξηγήσεις ο Αν. Κουράκης για τον Σαν Φρανσίσκο

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, που ήταν να αναχωρήσει για την πόλη των ΗΠΑ την Παρασκευή, τελικώς δεν έφυγε για να παραστεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μ. Δευτέρας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας, δεν πήρε έκταση το γεγονός ότι προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος για το ταξίδι του στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσει δημόσια απαντήσεις από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου μέσα από τους δέκτες της δημοτικής τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουράκης είχε ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο να μεταβεί στο Σαν Φρανσίσκο από τις 26 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου 2013 για να συζητήσει θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέργειας και μεταφορών (ιδιαίτερα μέσων σταθερής τροχιάς).

Η μετάβαση του αντιδημάρχου θα επιβάρυνε τον δήμο μόνο κατά το χρονικό διάστημα από 26 Απριλίου έως 02 Μαΐου 2013. Για τις υπόλοιπες ημέρες είχε ζητήσει να καλύψει ο ίδιος το κόστος του ξενοδοχείου. Το συνολικό ποσό της δαπάνης ήταν 3687 ευρώ (922 ευρώ τα αεροπορικά εισιτήρια, 2100 ευρώ το ξενοδοχείο και 665 ευρώ η ημερήσια αποζημίωση).

Ο μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε όταν το taxalia.blogspot.com έκανε την αποκάλυψη ότι στον Σαν Φρασίσκο μένει ο υιός του κ. Κουράκη, θέτοντας μείζον θέμα ηθικής τάξεως για τους λόγους επιλογής του ταξιδίου τις μέρες του Πάσχα.