Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Έτοιμος να ανακοινώσει τους αντιδημάρχους ο Γιάννης Μπουτάρης

Απομένουν οι οριστικές ανακοινώσεις

 

Κοντά στο τελικό σχήμα βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχετικά με τις νέες αντιδημαρχίες.

Η εσωκομματική διαφωνία στην Πρωτοβουλία φαίνεται πως αποτελεί πλέον παρελθόν καθώς τόσο ο Ανδρέας Κουράκης, όσο και ο Χασδάι Καπόν θα βρίσκονται στο νέο σχήμα. Άλλωστε από το δίλημμα «ή εμείς ή αυτός» που τέθηκε τις τελευταίες μέρες του 2012, έχουμε περάσει στο «εμείς του είπαμε(του δημάρχου), οι αποφάσεις είναι δικές του».

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Μπουτάρης θα ανακοινώσει τις νέες αντιδημαρχίες που θα μειωθούν από 8 σε 6, με πιθανότερο σχήμα το 4+2, δηλαδή 4 αντιδημαρχίες και δύο χωρίς αντιμισθία που βολεύει ώστε να τοποθετηθούν οι Παππάς και Καρούμπης.

Τις τρεις υπεραντιδημαρχίες - Οικονομικών και Ανάπτυξης, Αστικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Εθλοντισμού - αναμένεται να λάβουν εκτός απροόπτου οι Καπόν, Κουράκης και Ζέρβας αντίστοιχα.

Για την τελευταία αντιδημαρχία, της Κοινωνικής Πολιτικής, ο δήμαρχος ψάχνει μια γυναίκα για να υπάρξει και μια αλλαγή, όμως δεν αποκλείεται στο τέλος να παραμείνει και η κ. Γούλα. Άλλωστε λίγο πριν πάρει παράταση για τις αποφάσεις του ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει σε συνομιλητές του ότι «δεν έχει πάγκο».

Το σημαντικότερο όλων, όπως έχουμε ξανααναφέρει πολλάκις είναι ότι πλέον οι αντιδήμαρχοι θα είναι υπεύθυνοι για την πολιτική χάραξη του έργου και όχι για την εκτέλεσή του, για την οποία υπεύθυνοι θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.