Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Ποιος θα αναλάβει πρόεδρος στη ΝΔ Θεσσαλονίκης;

Πολλοί οι μνηστήρες για την διαδοχή του Δημήτρη Τσάμη στην προεδρία της Διοικούσας της ΝΔ στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, στην αρχή τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν αμιγώς κομματικά, με τον Τάσο Εμμανουηλίδη, τον Μίλτο Τασούλη και τον Γιάννη Πάιδα να θεωρούνται φαβορί.Την ίδια στιγμή, οι αρνήσεις ήταν ουκ ολίγες. Ο Κώστας Χαΐτογλου, που θεωρείται ο πιο έμπιστος άνθρωπος του κ. Σαμαρά στη θεσσαλονίκη, δε θέλει να εμπλακεί στα κομματικά, ο Κώστας Ταγγίρης ήταν επίσης αρνητικός ενώ υπήρξαν σκέψεις και για την ενεργοποίηση κάποιου παλιού στελέχους όπως ο Κώστας Ζαχαράκης που δεν προχώρησαν.

Σήμερα τα δεδομένα έχουν ελαφρώς ανατραπεί. Ο Τάσος Εμμανουηλίδης θεωρείται ακόμη ένας πολύ πιθανός πρόεδρος αλλά στο παιχνίδι έχουν μπει και άλλα τρία ονόματα. Το πρώτο είναι ο Δημήτρης Πανοζάχος που είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ και της περίφημης ομάδας των «Βιομηχάνων» και θεωρείται ισχυρός παίκτης με καλές σχέσεις με το σαμαρικό στρατόπεδο αλλά και την πλευρά του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Κοντά στον πρώην δήμαρχο θεσσαλονίκης κινείται και ο έτερος υποψήφιος που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες και είναι ο Θέμης Καρτσιώτης ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από τα κομματικά πράγματα (υπήρξε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος της γραμματείας Οργανωτικού επί Καραμανλή).

Τέλος υπάρχουν εισηγήσεις και για τον ψυχίατρο Μηνά Σαμαντζίδη, που ήταν παλιά πρόεδρος της ΝΟΔΕ κεντρικού τομέα. Σήμερα είναι αποστασιοποιημένος θεωρείται καραμανλικός και από πολλούς ως μια πολύ ισχυρή πολιτική υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.