Η απάντηση της Νόνης Δούνια για τις γυμνές φωτογραφίσεις της

Η απάντηση της Νόνης Δούνια για τις γυμνές φωτογραφίσεις της

Πίσω στα γκλαμουράτα 90s η Νόνη Δούνια κλείνει

τη μία φωτογράφιση μετά την άλλη. Καλπάζει στις πασαρέλες. Το άστρο της λάμπει. Γυμνές φωτογραφίες της στα σαλόνια περιοδικών. Προτάσεις έγιναν, προτάσεις αποδέχθηκε. Παίζει το παιχνίδι του μόντελινγκ της εποχής εκείνης και μάλιστα με μαεστρία.

 

Ξανά στο 2019. Η Νόνη Δούνια εκλέγεται βουλευτής στις εκλογές του Ιουλίου και μπαίνει για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο. Φωτογραφίες από την ορκωμοσία της νέας Βουλής από τη μία και γυμνές φωτογραφίες της Νόνης από την άλλη. Ανασύρθηκαν από το παρελθόν για να κάνουν κάποιοι πολιτικό αντίλογο στην εκλογή. Κακό μεγάλο πάθαμε. Φαιδροί.

Σήμερα η Δούνια, εχθές η Γκερέκου, προχθές η Αλ Σάλεχ. Λες και μία γυμνή φωτογραφία φανερώνει ικανότητα πολιτικής άσκησης ή έλλειψη αυτής. Την καταδικάσαμε ως άχρηστη πριν καν την ακούσουμε. Απαξίωση. Όμορφα κι απλά. Έχω δει το μπούστο της σε εξώφυλλο, δεν κάνει για πολιτικός. Μία σεξιστική πράξη απαξίωσης. Μία κατάφωρα άδικη απλούστευση. Να στείλουμε τη Νόνη Δούνια σπίτι της αν δεν παράξει έργο, όχι να την υποχρεώσουμε να μείνει σε αυτό γιατί κάποτε είδαμε τα γυμνά οπίσθιά της.

Το 2015 όταν κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφια στον Πειραιά οι φωτογραφίες από το «αμαρτωλό» παρελθόν της γίνονται και πάλι θέμα συζήτησης. Ερωτάται επ’ αυτού και απαντά στο περιοδικό People.

«Είναι κάτι αναμενόμενο. Το περίμενα. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθούν να σε μειώσουν και να σε ενοχλήσουν με κάποιον τρόπο. Πάντα θα υποστηρίζω τις επιλογές μου. Εργαζόμουν ως μοντέλο είκοσι χρόνια και δεν πρόκειται ποτέ να πω ότι μετάνιωσα για τις φωτογραφίσεις. Ήταν ένα κομμάτι της δουλειάς μου και οι επιλογές μου έγιναν με τα τότε δεδομένα. Αν κάποιος θέλει να με πολεμήσει, είναι αναμενόμενο πως θα χρησιμοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες. Οι περισσότεροι προτιμούν να αναδημοσιεύσουν ή να σχολιάσουν μια φωτογραφία πριν από είκοσι χρόνια από το να κάνουν το ίδιο για μια εθελοντική δράση.»

Επιστροφή στην κανονι-κότητα.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.