Δημοσκόπηση ALCO: Στο +6,2% η ΝΔ

Δημοσκόπηση ALCO: Στο +6,2% η ΝΔ

Αμετάβλητη παραμένει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του Kontra Channel.

 

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% έναντι 16,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,9%, η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΙΝΑΛ με 5,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η ΛΑΕ με 1,7%, η Ελληνική Λύση με 1,5%, ενώ οι ΑΝΕΛ περιορίζονται στο 1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 27%, ενώ με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ έχει ποσοστό 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,2%.

1

1

Εν τω μεταξύ θετικά φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι πολίτες τη συμφωνία στο Eurogroup, καθώς το 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μετά από αυτή η Ελλάδα θα καταφέρει να ξαναβγει στις αγορές, έναντι ποσοστού 37% που θεωρεί ότι δεν θα τα καταφέρει.

1

Παράλληλα, στο ερώτημα σχετικά με το ποιος θα φροντίσει περισσότερο το εισόδημα των μεσαίων και χαμηλών κολινωνικών στρωμάτων μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει ποσοστό 25%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 22% και ο... κανένας 49%.

1

Σημειώνεται δε ότι οι πολίτες τάσσονται σε ποσοστό 43% κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, καθώς θεωρούν ότι αυτές θα δυσκολέψουν την έξοδο της χώρας στις αγορές. Το 27% πιστεύει ότι θα τη διευκολύνουν και το 23% ότι δεν θα έχουν καμία επίδραση.

1

Όσον αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφουν ΚΚΕ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή (100%, 77% και 78% αντίστοιχα), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση μόλις 49%.

Πηγή: Kontra News

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.