Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς Έλληνες πολιτικοί σε Facebook και Twitter;

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς Έλληνες πολιτικοί σε Facebook και Twitter;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αιχμή του δόρατος το Facebook και το Twitter, αποτελούν πλέον το πιο αγαπημένο βήμα δημοσίου λόγου και σχολιασμού για τους πολιτικούς εντός και εκτός Ελλάδας. Ο αριθμός των followers και ο βαθμός της αλληλεπίδρασης με αυτούς έχουν πια μεγάλη σημασία για τους Έλληνες πολιτικούς. Ποιοι καταφέρνουν, όμως, να είναι οι πιο δημοφιλείς;

 
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας «aboutpeople», ο επίσημος λογαριασμός του ΣΥΡΙΖΑ -τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter- παραμένει ο δημοφιλέστερος όλων, παρά το γεγονός πως μειώθηκε ο αριθμός των ακολούθων του σε σχέση με πέρσι.

Η εταιρεία «aboutpeople» συλλέγει και αναλύει στοιχεία από τα επίσημα προφίλ των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των ηγετών τους σε Facebook και Twitter. Η ετήσια μελέτη της, που πραγματοποιήθηκε από τις 01/06 έως τις 30/06 και σε σύγκριση με τις περσινές επιδόσεις των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών τους, δείχνει πως στο Facebook ο αριθμός των followers μειώθηκε στα επίσημα προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού.

Τις περισσότερες αναρτήσεις στο Facebook κατά το εξεταζόμενο διάστημα τις έκανε το Ποτάμι, ενώ ο πιο δημοφιλής λογαριασμός αρχηγού κόμματος ήταν αυτός του Πρωθυπουργού και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των ακολούθων στο προφίλ του κυρίου Τσίπρα μειώθηκε, όπως και ο αριθμός των ακολούθων στον επίσημο λογαριασμό του επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου. Τις περισσότερες αναρτήσεις μεταξύ των αρχηγών κομμάτων τις έκανε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Στο Twitter, από την άλλη πλευρά, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα, με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λιγότερες αναρτήσεις σε σχέση με πέρσι, ενώ τα περισσότερα retweets έλαβε ο λογαριασμός της ΝΔ. Πιο δημοφιλής λογαριασμός στο Twitter μεταξύ των αρχηγών κομμάτων είναι αυτός του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μαζί με τον λογαριασμό του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέγραψε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τα περισσότερα «τιτιβίσματα» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών έκανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ενώ τα περισσότερα retweets έγιναν από τους λογαριασμούς των κυρίων Μητσοτάκη, Καμμένου και Τσίπρα.

 

enikos.gr