Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Το παρασκήνιο των εκλογών στα δυτικά της Θεσσαλονίκης

ekloges (2)Τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στις εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όμως οι τοπικές κοινωνίες ζουν το δικό τους προεκλογικό σκηνικό. 

Στα δυτικά του νομού οι διεργασίες είναι έντονες. Εκεί, ιστορικά, οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες ήταν πιο ανεκτές από ότι στους μεγάλους δήμους με το κηνύγι της ψήφου στα καφενεία να είναι η πρώτη προτεραιότητα. 

Στο δήμο Χαλκηδόνας ο νυν δήμαρχος Γ. Μπίκος δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπίκος είχε κατέβει από κοινού με τον Π. Δαϊκούδη με τον οποίον μοιράστηκαν τη δημαρχία στη διάρκεια αυτών των 3,5 ετών.

Όπως λέγεται στις συζητήσεις των αιρετών, ο κ. Μπίκος θα σταθεί στο πλευρό του πρώην δημάρχου Αγ. Αθανασίου Αρ. Αραμπατζή ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου ξανά τον δήμο. Μάλιστα ακούγεται ότι αρκετά στελέχη του νυν δημάρχου θα τον ακολουθήσουν ενώ υποψήφιος σύμβουλος μπορεί να είναι και ο αδερφός του κ. Μπίκου. 

Από την άλλη φαίνεται πως ο κ. Δαϊκούδης μετά τις τελευταίες εξελίξεις αδυνατεί να σχηματίσει ψηφοδέλτιο επανεξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. 

Στις υπόλοιπες υποψηφιότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει ο Κυριάκος Αγγελόπουλος, με το ΚΚΕ ο Σάββας Μωυσίδης, με τη ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κυριακίδης  και σε ένα σχήμα που μοιάζει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ο γαλάζιος Γιάννης Τσουκνιδάς με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚου Μαυρουδή Μηντσιούδη.