Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Πρόταση Π. Αβραμόπουλου για τα προεκλογικά φυλλάδια

Κόντρα στο ρεύμα αλλά συμβατός με την εποχή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.


Στην χθεσινή συνάντηση της Πρωτοβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη πρότεινε κοινό ενιαίο φυλλάδιο των υποψηφίων συμβούλων. Πράξη που δεν τη συνηθίζουν οι παλαιότεροι υποψήφιοι και ήταν μόνιμα βασικό αίτημα των πρωτοεμφανιζομενων υποψηφίων.

Δείτε τι έγραψε ο κ. Αβραμόπουλος στο Facebook.

"Πρότεινα χθες στην παράταξή μου την κατάργηση των ατομικών προεκλογικών φυλλαδίων και την υιοθέτηση ενός ενιαίου εντύπου με τα πλήρη βιογραφικά και τις φωτογραφίες όλων των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, το οποίο θα εκδώσει και θα διανείμει με ευθύνη της η ΠΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Κατ' αρχήν θεωρώ πως αυτό το φυλλάδιο θα διασφάλιζε μια ενιαία αισθητική εικόνα και θα μας προστάτευε από τις -γνώριμες και από το παρελθόν- προκλητικές ανισότητες και ανισορροπίες στην εμφάνιση του προεκλογικού υλικού.

Θα διασφάλιζε, συγχρόνως, την αποφυγή «προσωπικών ερμηνειών» του πολιτικού στίγματος και των θέσεων της παράταξης αλλά ακόμα και τη διάθεση ενδεχόμενης υπέρμετρης προσωπικής προβολής ορισμένων υποψηφίων εις βάρος του προγραμματικού λόγου.

Θα απάλλασσε, επίσης, όλους όσοι αποφασίσουν να συμμετέχουν στις εκλογές αυτές από ένα σημαντικό –για ορισμένους δυσβάσταχτο- κόστος.

Το σημαντικότερο, όμως, πιστεύω πως είναι ότι θα διευκόλυνε ανθρώπους νέους, για τους οποίους τα προεκλογικά έξοδα αποτελούν βασική αποτρεπτική παράμετρο να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης –με ίσους όρους προβολής".