Επιχειρηματίες από Θεσσαλονίκη και όχι μόνο θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις του CERN

Επιχειρηματίες από Θεσσαλονίκη και όχι μόνο θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις του CERN

Επιχειρηματική αποστολή στις εγκαταστάσεις του CERN, του κορυφαίου ευρωπαϊκού ερευνητικού οργανισμού στη Γενεύη,

συνδιοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στις 10 και τις 11 Ιανουαρίου 2019, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, καθώς και άλλων φορέων της περιοχής.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε πέρσι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον ευρωπαϊκό ερευνητικό οργανισμό CERN στη Γενεύη, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις, τον περιορισμό του brain drain και τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς προμηθειών του CERN.

Στόχος της φετινής αποστολής είναι η παρουσίαση των επιλεγμένων επιχειρήσεων, η καθοδήγησή τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Οργανισμού και τις προδιαγραφές υπηρεσιών και αγαθών που θέτει, προκειμένου οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εγγραφούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού.

Η αποστολή στοχεύει στην ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων των επιχειρήσεων με το CERN. Αρχικά, θα παρουσιαστούν οι τεχνολογίες, τα προϊόντα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενδιαφέρουν το CERN. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με τις διαδικασίες προμηθειών για τις άμεσες ή μεσοπρόθεσμες ανάγκες του CERN, ώστε μέσα από στοχευμένες Β2Β συναντήσεις να δημιουργηθούν γέφυρες εμπορικής συνεργασίας.

Η επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο CERN θα είναι διήμερη. Κατά τη διάρκειά της προβλέπονται γενικές ενημερωτικές δράσεις για τις διευθύνσεις του CERN, τα έργα και τις κατηγορίες προμηθειών και ξενάγηση στο πείραμα, καθώς και μικρή έκθεση-παρουσίαση των εταιριών και B2B συναντήσεις των εκπροσώπων των επιχειρήσεων με στελέχη του CERN.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.