Συνέχεια των κινητοποιήσεων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή μαθητών

Συνέχεια των κινητοποιήσεων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή μαθητών

Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή μαθητών που κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για εκβιαστική αντιμετώπιση των μαθητών στα σχολεία που είναι υπό κατάληψη.


Η συντονιστική επιτροπή των μαθητών καλεί, παράλληλα, τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν ούτε την τηλεκπαίδευση, ούτε τις τηλεαπουσίες, ενώ κάνει λόγο για νέες κινητοποιήσεις μαθητών εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα σε αρκετά υπό κατάληψη σχολεία η επιστροφή στα θρανία σε μικρές αίθουσες με 25 ή 27 μαθητές και με ελάχιστους υπαλλήλους καθαριότητας θεωρείται μονόδρομος. Σε αυτή την απόφαση οδηγούνται πολλά δεκαπενταμελή για να μην αποκλειστούν με απουσίες από την εκπαίδευση μαθητές που θα παρέμεναν στις καταλήψεις ή εκείνοι που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα διαδικτυακά μαθήματα.

Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονέων βρίσκονται σε θέση μάχης προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις μετά τις στάσεις εργασίας από την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Εκτός από την τηλεκπαίδευση αντιδράσεις προκαλεί και η αναπλήρωση των χαμένων ωρών με μαθήματα σε ημέρες γιορτών, αργιών, Σαββάτων και περιπάτων όπως έχει ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας.