Εκατοντάδες "λουκέτα" σε σχολεία (Βίντεο)

Εκατοντάδες "λουκέτα" σε σχολεία (Βίντεο)

Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων με εκατοντάδες να παραμένουν κλειστά είτε γιατι εμφανίστηκαν κρούσματα κορονοϊού είτε γιατι οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη ζητώντας λιγότερους μαθητές ανα τμήμα.

Υπολογίζεται οτι σε όλη την Ελλάδα περίπου 700 σχολεία τελούν υπό κατάληψη ενώ άλλα 118 σχολικές μονάδες ή τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα και με τη σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας.

Στο μεταξύ, σε νέα κατάληψη του σχολείου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βέροιας. Οι μαθητές ζητούν την επιδιόρθωση τεχνικών προβλημάτων του σχολείων (θρανία, ταβάνια, πατώματα, τουαλέτες), περισσότερο σεβασμό από τους καθηγητές, κάλυψη των εκπαιδευτικών ελλείψεων και έμφαση στις συνθήκες υγιεινής λόγω covid. Υπο κατάληψη τελούν το 1ο & 2ο ΓΕΛ Πτολεμαίδας.

Οι μαθητές των σχολείων του Αλίμου συνεχίζουν τις καταλήψεις και επιμένουν στα αιτήματά τους. Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο της πόλης, με τα παιδιά να τονίζουν πως δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους, που είναι για πιο ολιγομελή τμήματα και τη χρήση μάσκας, ενώ σημειώνουν πως αρκετοί μαθητές αντιδρούν έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με γονείς που επιχείρησαν να ανοίξουν το σχολείο.