Η συνεργασία μεταξύ παραγωγικών φορέων και ερευνητικών οργανισμών στο επίκεντρο του 5th Technology Forum στο ΑΠΘ

Η συνεργασία μεταξύ παραγωγικών φορέων και ερευνητικών οργανισμών στο επίκεντρο του 5th Technology Forum στο ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της Eβδομάδας Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Καινοτομίας, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης «ThessWeek» (http://thessweek.gr/), θα πραγματοποιηθεί το 5th Technology Forum, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρες 9:00-18:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

 

Το φόρουμ έρχεται για μια ακόμη χρονιά να συνδράμει τη συνεργασία μεταξύ των παραγωγικών φορέων (Εταιρίες Πληροφορικής & Βιομηχανίες) και των ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια & Ερευνητικοί φορείς), καθώς και να συμβάλει στην αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που αυτοί διαθέτουν, προκειμένου να επιτευχθεί  η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με διεθνείς προοπτικές.

Είκοσι είναι οι φορείς που συμπράττουν στη φετινή διοργάνωση: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο Πράξη  (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Οργανισμός Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο  Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Δίκτυο The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).

Κεντρικoί ομιλητές του φόρουμ θα είναι ο Καθηγητής  του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης, και ο Henry Hatton, Υπεύθυνος Πωλήσεων Ελλάδος  της Εbury που έχει έδρα το Λονδίνο. Ακόμη, θα πάρουν μέρος σημαντικοί ομιλητές από 8 χώρες, μεταξύ των οποίων η Διευθύντρια του CeBIT – Europe's Business Festival for Innovation and Digitization, Μ. Lübon, και ο Υπεύθυνος Καινοτομίας, Έρευνας και Συνεργατικών Έργων της Deutsche Welle, Jochen Spangenberg, ο oποίος θα μιλήσει για τα fake news.

To 5o Technology Forum  περιλαμβάνει 9 θεματικές ενότητες, που είναι οι ακόλουθες:

  • The Era of Fake News: Misinformation  and Disinformation on the Internet
  • Industry 4.0
  • Agritech
  • Healthcare
  • Big Data
  • Smart Cities
  • Blockchain
  • Machine learning and Data Mining Session
  • Internet of Things Session

Στο Στρογγυλό Τραπέζι ξεχωρίζουν η παρουσία της Γενικής Γραμματέως Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ματρώνας Κυπριανίδου, του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, του Προέδρου του ΕΚΕΤΑ, Αθανασίου Κωνσταντόπουλου, της Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού  Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκου Λουφάκη,  του Προέδρου του The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network, Milan Solaja, και του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Κωστή Καγγελίδη. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του στρογγυλού τραπεζιού θα υπάρξει live streaming από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.auth.gr/video/25428

Η συμμετοχή στα B2B δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, ερευνητές, και ενδιαφερομένους να μοιραστούν νέες ιδέες και να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματικούς και ερευνητικούς εταίρους από άλλες χώρες. Στα  B2B συμμετέχουν 47 άτομα από  7 χώρες και  οργανώνονται από το Δίκτυο Πράξη (https://technologyforum2018.b2match.io/).

Το 5ο Technology Forum απευθύνεται στα μέλη των φορέων που το διοργανώνουν αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο : www.technology-forum.eu

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του 5th Technology Forum.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.