Τι ενοούμε όταν λέμε ότι ένα κρασί «βγάζει μπανάνα»;

Τι ενοούμε όταν λέμε ότι ένα κρασί «βγάζει μπανάνα»;

Όταν λέμε ότι το κρασί που πίνουμε «έχει μπανάνα» ή «βγάζει μπανάνα» δεν εννοούμε φυσικά ότι έχει μέσα μπανάνα αλλά ότι έχει αρώματα που μοιάζουν με αυτά της μπανάνας. Αν η όσφρηση είναι το ευαίσθητό σας σημείο, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι

κάποια κρασιά όταν τα ανοίγουμε ή όταν τα πίνουμε έχουν ένα άρωμα που μοιάζει με μπανάνα. Θα σας εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Μία πιθανή αιτία είναι η διαδικασία της ανθρακικής διαβροχής (carbonic maceration), κατά την διάρκεια της οινοποίησης, που χρησιμοποιείται συνήθως στην παραγωγή κρασιών Beaujolais, που παρασκευάζονται από το σταφύλι Gamay. Σε αυτή τη διαδικασία, τα σταφύλια σφραγίζονται σε ένα 

ολόκληρο το άρθρο στο krasiagr.com

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.