Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Εξαίρεση από τη φορολογία για την περιουσία εκτός του Αγίου Όρους ζητούν οι Αγιορείτες

Την απαλλαγή τους από την φορολόγηση των εκτός Αγίου Όρους περιουσιακών στοιχείων τους, ζητούν οι μοναχοί που ολοκλήρωσαν σήμερα τη διπλή σύναξή τους στο Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θορυβημένοι από τις συνεχείς οχλήσεις της Πολιτείας για φορολόγηση. Μάλιστα ανησυχούν ότι σε λίγο δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές. Οι ίδιοι πάντως, επισημαίνουν ότι έχουν ιδιότυπο καθεστώς και δεν πληρώνουν φορολογία, καθώς τα έσοδα από τα ακίνητα που έχουν τους χρησιμεύουν για τη συντήρηση των μοναστηριών και των ιδίων.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητήσει κατ ΄ επανάληψη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς όμως να το επιτύχουν. Τώρα αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν προθεσμία ως τις 14 Μαΐου στην ελληνική Πολιτεία να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς και να συζητήσουν το θέμα, διαφορετικά θα διακόψουν κάθε σχέση με την Πολιτεία, ενώ συγχρόνως θα διαμαρτυρηθούν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ομόδοξες χώρες, για διωγμό.

agelioforos.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.