Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Πισώπλατο χτύπημα στο Ελληνικό κρασί

Ανάστατοι είναι οινοποιοί και αμπελουργοί από την σκέψη να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο Ελληνικό Κρασί.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου σε έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού του Συμβουλίου (Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012) ανάμεσα σε άλλα τονίζει

τα ακόλουθα:

1. Το κρασί είναι αυτούσιο τοπικό γεωργικό προϊόν και επομένως σε ευθεία αντίθεση με την έννοια του «ειδικού φόρου κατανάλωσης».
2. Το κρασί είναι τρόφιμο πάνω στο καθημερινό Ελληνικό Τραπέζι και δεν

μπορεί να εξομοιωθεί με άλλα σκληρά αλκοολούχα ποτά.
3. Ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί υπάρχει μόνο σε μερικά βόρεια Ευρωπαϊκά κράτη που δεν παράγουν κρασί. Σε καμία οινοπαραγωγό χώρα της Ευρώπης ούτε καν στην Γερμανία δεν υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί.
4. Το ελληνικό κρασί έχει περάσει την τελευταία δεκαετία από 8% ΦΠΑ σε 23% ΦΠΑ.
5. Οποιαδήποτε σκέψη για επιπλέον οικονομική του επιβάρυνση θα το έκανε απαγορευτικό στον Έλληνα καταναλωτή και θα ενίσχυε την ανεξέλεγκτη παραοικονομία που εμποδίζει τα Ελληνικά Οινοποιεία να δυναμώσουν και να κερδίσουν τις ξένες αγορές. Ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε κατάρρευση της Ελληνικής αμπελουργίας πλήττοντας άμεσα την Ελληνική Περιφέρεια.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου θα απευθυνθεί με στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και στην ίδια την Τρόικα αλλά και στην ομάδα της task force στην Ελλάδα και ακόμη σε Έλληνες βουλευτές και στους Περιφερειάρχες της χώρας.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου δεν υπηρετεί συντεχνιακές απόψεις αλλά την ιστορική συνέχεια του αμπελώνα στη χώρα μας, τονίζει σε κάθε κατεύθυνση: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ!
Εάν θέλετε χρήματα που θα πιάσουν τόπο στην ανάπτυξη της χώρας, ελέγξτε την παραοικονομία στα προϊόντα αλκοόλης.

 

Ολόκληρη η επιστολή του ΣΕΟ για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο http://krasiagr.blogspot.com/

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.