Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Πρώτα ήρθαν τα πλαστικά πώματα, τώρα υποδεχθείτε το χάρτινο μπουκάλι κρασιού

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κυκλοφορήσει σύντομα το πρώτο χάρτινο μπουκάλι κρασιού στον κόσμο. Μπορεί μερικοί φίλοι του κρασιού να έχουν αντιρρήσεις, αλλά η επιχείρηση πίσω από το προϊόν είναι ήδη σε συζητήσεις με μια μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ και επιμένει ότι θα είναι στα ράφια στις

αρχές του επόμενου χρόνου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται ότι σε επτά χρόνια θα εξαντλήσει τους χώρους που έχει για χωματερές, και για αυτό το λόγο οι κατασκευαστές του μπουκαλιού αυτού ισχυρίζονται ότι η βιοδιασπώμενη συσκευασία θα γίνει κυρίαρχο ζήτημα και για τους καταναλωτές και για τους κατασκευαστές. Το χάρτινο μπουκάλι ζυγίζει μόνο 55γρ. έναντι 500γρ. που ζυγίζει ένα γυάλινο μπουκάλι, άρα τα έξοδα μεταφοράς θα μειωθούν σημαντικά. Επιπλέον, τα ίχνη από τον άνθρακα είναι μόνο το 10% από ένα γυάλινο μπουκάλι.
Το χάρτινο μπουκάλι είναι λιπασματοποιήσιμο και αποσυντίθεται σε λίγες εβδομάδες. Η Greenbottle, η επιχείρηση πίσω από το προϊόν, κατασκευάζει ήδη το πρώτο χάρτινο μπουκάλι γάλακτος στον κόσμο, το οποίο υπάρχει στα καταστήματα Asda στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας και είναι δημοφιλές στους καταναλωτές που νοιάζονται για το περιβάλλον. Περισσότερα από 15 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα περισσότερα καταλήγουν σε χωματερές όπου θα μείνουν μέχρι και 500 χρόνια. «Στα τοπικά καταστήματα όπου είναι διαθέσιμα, ξεπουλάνε με προσφορές τα πλαστικά μπουκάλια του γάλακτος,» λέει ο Martin Myerscough, ο επιχειρηματίας του Σάφολκ που δημιούργησε το χάρτινο μπουκάλι.
Ο Myerscough ίδρυσε την επιχείρησή του μετά από μια συζήτηση που είχε με έναν υπεύθυνο αποβλήτων που του είπε ότι τα πλαστικά μπουκάλια ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εργασία του. Λέει ότι η διατήρηση της μορφής των μπουκαλιών κρασιού ήταν μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι καταναλωτές. «Μπορούμε να γίνουμε περισσότερο ριζοσπαστικοί, αλλά έχουμε ένα σχέδιο και δεν θέλουμε οι άνθρωποι να το φοβηθούν.
Περισσότερα στο krasiagr.blogspot.com

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.