Στο έλεος του κορωνοϊού η Ελλάδα - Στο «κόκκινο» 14 περιοχές (Βίντεο)

Στο έλεος του κορωνοϊού η Ελλάδα - Στο «κόκκινο» 14 περιοχές (Βίντεο)

Μετά την Κοζάνη που τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο επίπεδο τέσσερα του υγειονομικού χάρτη της Πολιτικής Προστασίας πολλές περιοχές κινδυνεύουν εάν το επιδημιολογικό φορτίο δεν μειωθεί να μπουν και αυτές στη λίστα με τα πιο αυστηρά μέτρα.

Στο επίπεδο τρία σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ο νομός Καρδίτσας, ο νομός Καστοριάς, η Πέλλα, και οι νομοί Τρικάλων και Ιωαννίνων. Από την Κοζάνη ο Νίκος Χαρδαλιας έκανε έκλυση στους πολίτες όλης της χώρας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας τους κανόνες αυτοπροστασίας.

Πρωταθλήτρια στα κρούσματα κορωνοϊού είναι η Αττική, ενώ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται και στην Αχαΐα. Τα νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σάμου βρίσκονται και εκείνα στο επίπεδο τρία. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική δημιουργεί ανησυχία ότι αρκετά από αυτά τα άτομα ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευθούν κάτι που ασκεί πίεση στο σύστημα υγείας.Στο επίπεδο τρία και το Ηράκλειο της Κρήτης με τους κατοίκους να ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοιού.Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, οι κανόνες υγιεινής όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.