Όχι μόνο εμετικοί, αλλά και ψευδείς οι ισχυρισμοί Ραπτόπουλου περί αποζημίωσης 800.000 ευρώ στην οικογένεια Φύσσα

Όχι μόνο εμετικοί, αλλά και ψευδείς οι ισχυρισμοί Ραπτόπουλου περί αποζημίωσης 800.000 ευρώ στην οικογένεια Φύσσα

Η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για τη Χρυσή Αυγή ήταν αναμενόμενο πως θα «πονούσε» πολλούς που τρέφονταν και έθρεφαν το εν λόγω μόρφωμα.

Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ερωτηθεί για τα κριτήρια επιλογής των μέσων ενημέρωσης, είχε απαντήσει ότι «τα Μέσα αυτά λειτουργούν πληρώντας κριτήρια αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και τηρώντας τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, συνεκτιμώμενης της αξιοπιστίας τους…».

Ο τηλεοπτικός σταθμός Θεσσαλονίκης «Europe One» με τα άνωθεν κριτήρια έλαβε 7.000 ευρώ. Αλλά ο ίδιος σταθμός, με ψευδείς ισχυρισμούς προσπάθησε να πλήξει την αξιοπρέπεια της οικογένειας Φύσσα. Συγκεκριμένα, σε διάρκεια κυριακάτικης εκπομπής, ο γνωστός για τους καυγάδες και τις ύβρεις του, δημοσιογράφος-αθλητικογράφος Κωστής Ραπτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η μητέρα του Παύλου πανηγυρίζει γιατί παίρνει 800 χιλιάρικα. «Φτιάξατε και τον αλήτικο νόμο του Παρασκευόπουλου, θα κάτσει μισό χρόνο φυλακή ο άλλος, κι η μάνα πανηγύριζε. Η μάνα πανηγύριζε γιατί παίρνει τα 800 χιλιάρικα. Πανηγύριζε η μάνα…»

Στη συνέχεια όλων αυτών που ειπώθηκαν από το κανάλι ακολούθησαν διάφορες αναρτήσεις από επώνυμους και από ψευδώνυμους, κάνοντας λόγο για αποζημιώσεις εκατομμυρίων που έλαβε η οικογένεια Φύσσα από το κράτος, για τη δολοφονία του Παύλου. Το χυδαίο παραλήρημα του αθλητικογράφου εξέφρασε χιλιάδες σιωπηλούς εν ενεργεία φασίστες της διπλανής πόρτας…

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ομάδα συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, που είχε η ομάδα των Ελληνικών Hoaxes, ενημερώθηκαν ότι: Για την απόφαση έκδοσης αποζημίωσης χρειάζεται να ασκηθεί αγωγή, πράγμα που επί του παρόντος δεν έχει συμβεί. Επιπροσθέτως, η απόφαση δεν βγαίνει αυτοδικαίως αλλά πρέπει η υπόθεση να παραπεμφθεί σε αστικό δικαστήριο. Συνεπώς, αν είχε δοθεί κάποια αποζημίωση, αυτό θα είχε γνωστοποιηθεί.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο και συνήγορο πολιτικής αγωγής της οικογένειας, Ελευθερία Τομπατζόγλου: «Δεν έχουμε ασκήσει για τους εντολείς μας αγωγή στα πολιτικά ή στα διοικητικά δικαστήρια».

Πηγή: flash.gr