Δίκη Χρυσής Αυγής: Από λεπτό σε λεπτό οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Από λεπτό σε λεπτό οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι ξεκίνησε τελικά η συνεδρίαση για την ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη ανακοινώνει τις ποινές για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Να σημειωθεί πως είναι μια μακρά διαδικασία, καθώς οι περισσότεροι καταδικασθέντες αντιμετωπίζουν ποινές για πολλαπλά αδικήματα, σύμφωνα με το Newpost.gr.

Σύμφωνα με το Newpost.gr, η πρόεδρος θα ανακοινώσει τις ποινές για κάθε αδίκημα ξεχωριστά και στη συνέχεια θα ανακοινώσει και την συνολική ποινή που επιβάλλεται.  Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, στη δίκη το λόγο θα λάβει και πάλι η εισαγγελέας για να αναπτύξει την πρότασή της επί των αναστολών. Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης, οι οποίοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο να αναστείλει τις ποινές μέχρι την έφεση. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αναστολές. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση ενδεχομένως, την Πέμπτη. Σημειώνεται πως δέκα από τους καταδικασθέντες είναι στη δικαστική αίθουσα.