Κορωνοϊός: Ο μεγάλος αριθμός των διασωληνωμένων προβληματίζει τους ειδικούς

Κορωνοϊός: Ο μεγάλος αριθμός των διασωληνωμένων προβληματίζει τους ειδικούς

Στο «κόκκινο», μακράν των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας, παραμένει η Αττική όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων του Covid-19. 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 306 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων τα 165 στην περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν να επιβεβαιώνουν όσα είπε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τον κορωνοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς ότι η κατάσταση στην Αττική δείχνει να... εξορθολογίζεται και δεν παρουσιάζει τάσεις ανάλογες άλλων ευρωπαικών πόλεων που συνεχίζουν να καταρρίπτουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στις νέες μολύνσεις.

 

Ο προβληματισμός των ειδικών αφορά πλέον στην πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας από το β' κύμα της πανδημίας καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε σε τριψήφιο νούμερο.

Ο ΕΟΔΥ για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στην χώρα μας έφτασε τους 100. 

 

Η μεγαλύτερη πίεση αφορά τις νοσοκομειακές μονάδες της Αττικής ενώ όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου σε νοσοκομεία της Αθήνας κατέληξαν ακόμη τρεις ασθενείς.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές, ο θάνατος μιας γυναίκας 93 ετών στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Ακολούθησε ένας 75χρονος ο οποίος νοσηλευόταν σε κλίνη Covid- 19 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τέλος, ανακοινώθηκε ο θάνατος και μιας 89χρονης στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.