Βίντεο - Η συγκλονιστική στιγμή που ανακοινώνεται πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

Βίντεο - Η συγκλονιστική στιγμή που ανακοινώνεται πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

Εγκληματική οργάνωση κρίθηκε η Χρυσή Αυγή σε μια ιστορική απόφαση του δικαστηρίου με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Μετά από 5,5 χρόνια, όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάστηκαν. Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο ενώ αντίστοχο κλίμα επικρατεί και έξω από το Εφετείο καθώς οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν την ανακοίνωση με πανηγυρικό τρόπο.

Από τους 18 πολιτικούς που δικαστήκαν σε αυτή τη δίκη, οι επτά μεταξύ άλλων, Μιχαλολιάκος, Παπας, Κασιδιαρης, Λαγός, Γερμενής, κρίθηκαν ένοχοι όχι απλώς για συμμετοχή, αλλά για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτός ο στενός πυρήνας της Χρυσής Αυγής εκπονούσε το σχέδιο για να γίνονται επιθέσεις και χτυπήματα που έφτασαν έως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα επτά αυτά πολιτικά στελέχη που καταδικάστηκαν για διεύθυνση πολιτικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, που είναι πολύ πιθανό να τους ανοίξει την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο τον Γιώργο Ρουπακιά, δηλαδή ισόβια κάθειρξη ενώ κρίθηκε ένοχος και για όλα τα άλλα αδικήματα που είχε κατηγορηθεί όπως οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε ένοχους άλλους 15 που συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη δολοφονία, μεταξύ των οποίων των πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και άλλα στελέχη. Μόνο δύο απαλλάχθηκαν.

Επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες

Ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι

Άλλες επιθέσεις στέκια αντιεξουσιαστών, δολοφονία Λουκμάν

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι. Υπήρξαν μόνο επί μέρους αθωώσεις δύο τριών ατόμων.

Κατά 98% καταδικαστική η απόφαση για την Χρυσή Αυγή - Ποιά η σημασία της

Όπως εξήγησε η Ιωάννα Μάνδρου, η απόφαση του δικαστηρίου είναι σε ποσοστό 98% καταδικαστική για την Χρυσή Αυγή.

Πρόσθεσε ότι σε πολιτικό επίπεδο είναι μια απόφαση με τεράστια σημασία, που επισφραγίζει την ιδεολογική καταδίκη του μορφώματος αλλά και την επιτυχή έναρξη του ποινικού εγχειρήματος που ξεκίνησε το 2013. Υπογράμμισε τη σημασία της τεράστιας δουλειάς που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι δικαστικοί λειτουργοί για να φτάσουμε στη σημερινή καταδίκη αλλά και στην στοιβαρή έναρξη της ποινικής διαδικασίας από την τότε εισαγγελέα την κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Πηγή: skai.gr