Χαρδαλιάς: Ενεργοποιείται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας

Χαρδαλιάς: Ενεργοποιείται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας

Πλαίσιο-μηχανισμό για τη λήψη και εφαρμογή τοπικών μέτρων που θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες και θα ισχύει ανά Περιφερειακή Ενότητα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, θα ενεργοποιηθεί προσεχώς, μέσω της ιστοσελίδας covid19.gov.gr, χάρτης υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας από τον Covid-19, ο οποίος θα περιέχει τέσσερα επίπεδα: 1) ετοιμότητας, 2) επιτήρησης, 3) αυξημένης επιτήρησης, 4) αυξημένου κινδύνου.

Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνεται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. Ο χάρτης αυτός θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες ή και συχνότερα, αν αυτό επιβάλλεται από τους ισχύοντες επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων, παρά την κόπωση του πληθυσμού, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να υποκύψουμε στην κούραση, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο». Όπως επισήμανε, πρέπει όλοι να παραμείνουμε σε εγρήγορση, ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού. Μπορεί η εικόνα της Ελλάδας να παραμένει καλύτερη από άλλες χώρες, ωστόσο «αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί» είπε.