Κοντοπίδου(ΕΟΔΥ) από Σκύδρα: Όχι πρόσθετα μέτρα- Αυστηρή εφαρμογή όσων ισχύουν

Κοντοπίδου(ΕΟΔΥ) από Σκύδρα: Όχι πρόσθετα μέτρα- Αυστηρή εφαρμογή όσων ισχύουν

 

Τέτοιου τύπου συρροές συμβαίνουν τοπικά,

είπε η Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Σκύδρα, λόγω των 114 κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία.

 

Η κ. Κοντοπίδου τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να τηρούν αυστηρά τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, ενώ τόνισε ότι δεν θα προστεθούν νέα προς το παρόν. Όσον αφορά τα κρούσματα θα πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση, να τεθούν σε καραντίνα, αλλά όχι να στιγματίζονται.

 

Τα νούμερα των κρουσμάτων τόνισε ότι δεν θα πρέπει να είναι το κριτήριο για την εφαρμογή των μέτρων και πως θα πρέπει, εάν θέλουμε να έχουμε μια κανονικότητα, η τήρηση των μέτρων όπως η χρήση μάσκας, των αποστάσεων είναι αυτό που θα βοηθήσει στη συνέχιση της κανονικότητας.

Να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, συμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου , ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζή, των δημάρχων της περιοχής καθώς και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.