Φωτιά στον Έβρο: Καίγονται δασικές εκτάσεις στον δρυμό της Δαδιάς (Βίντεο)

Φωτιά στον Έβρο: Καίγονται δασικές εκτάσεις στον δρυμό της Δαδιάς (Βίντεο)

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με την φωτιά που καίει από χθες στον Εβρο.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη ώστε να μην επιτρέψουν στις φλόγες να μπουν στο δάσος του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Η φωτιά έκαψε οριακά ένα μέρος στα νοτιοδυτικά του δάσους, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την εμποδίσουν να μπει μέσα στην «καρδιά» του δάσους, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τον δρυμό.Παράλληλα, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, ωστόσο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο και αναμένονται οδηγίες για το αν θα χρειαστούν και εναέρια βοήθεια για την κατάσβεσή της. Το βράδυ επιχειρούσαν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Τα πλάνα του τοπικού ενημερωτικού portal e-evros.gr, από τις βραδινές επιχειρήσεις, αποτυπώνουν τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την αγωνιώδη προσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής , να μην αγγίξουν οι φλόγες την «καρδιά» του Εθνικού Δρυμού Δαδιάς, που φωλιάζουν δεκάδες είδη σπάνιων αρπακτικών πουλιών.