Διαμαρτύρονται οι γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου Κομοτηνής  για τους υπεράριθμους μαθητές

Διαμαρτύρονται οι γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου Κομοτηνής για τους υπεράριθμους μαθητές

Γονείς μαθητών 2 τμημάτων του 12ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής διαμαρτύρονται γιατί όπως υποστηρίζουν το Νηπιαγωγείο βρέθηκε με 50 υπεράριθμους μαθητές που δεν μπορεί να στεγάσει.

«Με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι μαθητές του 4ου και του 5ου τμήματος όλοι μαζί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού σχολείου μέχρι τα μέσα Νοέμβρη που αναμένεται να εγκατασταθούν προκάτ αίθουσες στην αυλή του Νηπιαγωγείου.» τονίζεται στην ανακοίνωση των γονέων και σημειώνεται ότι: «Οι συνθήκες αυτές, πέρα από το γεγονός ότι υποτιμούν το σκοπό της αγωγής, είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς στοιβάζονται 50 νήπια σε μία αίθουσα τη στιγμή που το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τα τμήματα νηπιαγωγείου είναι 25 μαθητές, ενώ κατά την περίοδο της πανδημίας οι ειδικοί προτείνουν τμήματα των 15 μαθητών.»

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς «προκειμένου να αποδεχτούμε αυτές τις λύσεις, δεν ενημερωθήκαμε από την Πρωτοβάθμια ή από το Δήμο, αλλά από το εκπαιδευτικό προσωπικό την τελευταία στιγμή και, παράλληλα, μας δόθηκε η “επιλογή” να μη στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο χωρίς απουσίες μεχρι να έρθουν τα containers!»

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι δημότες/δημότισσες και οι φορείς που υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας ζητούν «να δοθεί εδώ και τώρα λύση» και προτείνουν:

1.Άμεση εκπόνηση προγράμματος ανέγερσης νέων Νηπιαγωγείων στην πόλη μας, ώστε να λυθεί μια και καλή το ζήτημα της σχολικής στέγης. Να μη γίνουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες μόνιμη λύση.

2.Mέχρι τότε να δεσμευτούν όλοι οι αρμόδιοι ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν εγκατασταθεί τα containers και ότι θα είναι πλήρως λειτουργικά (σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης, με βοηθητικούς χώρους κλπ).

3. Να εξασφαλιστεί ότι οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα είναι βαρέως τύπου σύμμεικτης κατασκευής, ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στέγασης για τα παιδιά μας και όχι οικονομικά containers απλού τύπου που θα μοιάζουν με τσίγκινα κλουβιά και στα οποία θα παγώνουν το χειμώνα και θα ψήνονται το καλοκαίρι. Να ενημερωθούμε επίσημα για το είδος των προκάτ που περιμένουμε. Ως τώρα έχουμε μόνο μια αόριστη διαβεβαίωση ότι θα είναι σύγχρονα.

4.Μέχρι τότε να παραχωρηθεί από το Δήμο ή να νοικιαστεί χώρος κατάλληλος για τους μαθητές και τις δασκάλες τους, όπως γίνεται και στην περίπτωση του 1ου Νηπιαγωγείου.

5.Ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, για να μπορέσουν να χωριστούν τα 2 τμήματα σε διαφορετικές αίθουσες.