Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων της Οξυάς. Ήδη Super Puma της πυροσβεστικής κατάφερε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στην Οξιά.

Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με μία εκ των διασωθέντων, την έγκυο γυναίκα, υπάρχουν άλλοι έξι άνθρωποι εκεί. Το Super Puma εχει απογειωθεί εκ νέου για τη διάσωση και των υπολοίπων.Πολλές οι ανοικτές πληγές που άφησε πίσω του ο «Ιανός», ο οποίος σφυροκόπησε με σφοδρότητα επί ένα τριήμερο μεγάλο μέρος της χώρας. 

Οι εικόνες από τη στιγμή που το ένα από τα ελικόπτερα που είχαν “σηκωθεί” νωρίτερα προσγειώθηκε κι από εκεί βγήκαν η ηλικιωμένη γυναίκα, η έγκυος (στον 4ο μήνα) κόρη της και η μόλις 1,5 έτους εγγονή της, η μικρή Αννούλα, ήταν συγκλονιστικές. Ακόμη πιο συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να κερνάει λουκούμια, τα οποία πήρε από το σπίτι της πριν απεγκλωβιστεί. Πρώτα κέρασε τους πιλότους και μετά όσους βρίσκονταν στο γήπεδο για να υποδεχτούν εκείνη και την κόρη της! 

Η επιχείρηση, την οποία συντονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Από το Μουζάκι ξεκίνησαν δυο ελικόπτερα, ένα μικρό που πήρε τις δυο γυναίκες και το παιδάκι κι ένα μεγαλύτερο που μεταφέρει τρόφιμα και άλλες προμήθειες για τους ανθρώπους που παραμένουν στην Οξυά και δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.  Το ελικόπτερο που θα παραλάμβανε τις τρεις γυναίκες δυσκολεύτηκε να προσγειωθεί εξαιτίας της περιοχής και χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις προσπάθειες για να τα καταφέρει τελικά.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ: