Δικάζεται ο κτηνοτρόφος για τη συμπλοκή με Τούρκους στον Έβρο

Δικάζεται ο κτηνοτρόφος για τη συμπλοκή με Τούρκους στον Έβρο

Δικάζονται σε λίγη ώρα ο νεαρός Φεριώτης κτηνοτρόφος και οι Τούρκοι που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα κοντά στο Δέλτα του Έβρου.

 

Διαβάστε κι εδώ - Συμπλοκή ανάμεσα σε κτηνοτρόφο και Τούρκους στον Έβρο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Πρώτο Θέμα, η παραπομπή του βάσει του αντιρατσιστικού νόμου μπορεί να του επιφέρει βαριά ποινή, καθώς πολλαπλασιάζει αυτήν που θα του επιβληθεί επί τον αριθμό των ατόμων που θα κριθεί ότι στράφηκε! Ο κτηνοτρόφος έχει υποστεί βαριές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο και τα χέρια, αλλά και ρήξη στον τένοντα του ενός χεριού που θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Αντίθετα, οι πέντε ενήλικες Τούρκοι που συνεπλάκησαν μαζί του εξετάστηκαν από ιατροδικαστή που διέγνωσε ελαφρές σωματικές κακώσεις και κατηγορούνται για σωματική βλάβη και παράνομη είσοδο στην χώρα.

Διαβάστε κι εδώ - Συνοριοφύλακες:Τι λένε για το επεισόδιο κτηνοτρόφου με Τούρκους στον Έβρο (Βίντεο)

Στο μεταξύ, κάλεσμα συμπαράστασης στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες που δικάζεται σήμερα για ρατσιστική επίθεση για τη συμπλοκή με τους 8 Τούρκους, απευθύνει ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης. «Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσε ο λαός του Έβρου τον Μάρτιο, προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας των συνόρων μας δεν μπορεί να ποινικοποιείται. Ας προσέλθουμε όλοι μαζικά για να διατρανώσουμε τη συμπαράστασή μας στον άδικα κατηγορούμενο συνάδερφό μας,» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γνώμη,  το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν ο κτηνοτρόφος, που βρίσκονταν στον κάμπο, αντιλήφθηκε ότι ομάδα οκτώ Τούρκων είχαν περάσει στην Ελλάδα και τους ζήτησε να σταματήσουν για να περιμένουν την Αστυνομία. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι οι Τούρκοι τον χτύπησαν, ωστόσο η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι αρχικά αγνόησε τον κτηνοτρόφο, αλλά εκείνος προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει με την απειλή όπλου. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία οι Τούρκοι αφόπλισαν τον άνδρα, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη διάρκεια του επεισοδίου η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε δύο φορές στον αέρα. Αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τους 8 Τούρκους και τους συνέλαβαν, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκε και η καραμπίνα του κτηνοτρόφου, ο οποίος την κατείχε με νόμιμη άδεια.