Μάχη με τις φλόγες στη Αλεξανδρούπολη - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μάχη με τις φλόγες στη Αλεξανδρούπολη - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στον Εβρο δίνει η πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού της Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δασική έκταση στους οικισμούς Μελίας και Νίψας. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος πέντε χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εκ των οποίων 2 αερομεταφερόμενες, 24 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στη διάρκεια της νύχτας κατεβλήθη μία μεγάλη προσπάθεια για ν' αναχαιτιστεί η φωτιά που είχε κατεύθυνση προς τον οικισμό της Νίψας. Οι ισχυροί άνεμοι, η διεύθυνση των οποίων μεταβαλλόταν συνεχώς και η αδυναμία συνδρομής από αέρος λόγω της ώρας, δυσκόλευαν το έργο της οριοθέτησης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Με τη διεύρυνση του υφιστάμενου οδικού δικτύου με τις απαιτούμενες επεμβάσεις, ούτως ώστε να λειτουργήσει σαν αντιπυρική ζώνη, στην περιοχή του υδροταμιευτήρα στοn Δρυμό, η πυρκαγιά δεν προσέγγισε τον οικισμό της Νίψας, για τον οποίο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν τίθεται θέμα κινδύνου».