Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη (Βίντεο)

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη (Βίντεο)

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στον Εβρο για την κατάσβεση της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού της Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δασική έκταση στους οικισμούς Μελίας και Νίψας του Δήμου.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος πέντε χιλιομέτρων.Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής της πυροσβεστικής της Ανατολικής Θράκης είπε πως δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές και η πυρκαγιά είναι μακριά από τα σπίτια καίγοντας κατάφυτες εκτάσεις. Κάποια στιγμή η φωτιά απείλησε να κινηθεί προς οικισμό αλλά απετράπη. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ αναμένεται να σηκωθούν εναέρια μέσα με το φως την ημέρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σε ανάρτησή του στο Facebook  έγραψε “Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις περιοχή Λουτρών -Μελίας και διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, για περιορισμό επέκτασης του μεγάλου πύρινου μετώπου. Δύσκολη νύχτα”.Η τελευταία ενημέρωση από το Δήμο Αλεξανδρούπολης πριν δύο ώρες ανέφερε:“Η φωτιά έχει περιοριστεί και δεν απειλεί οικισμούς.Έχουν μείνει εστίες, μακριά από οικισμούς όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από επίγειες δυνάμεις. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένουμε τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν καθοριστικά στην κατάσβεσή της”.