Μόρια: Πέντε συλλήψεις για τους εμπρησμούς

Μόρια: Πέντε συλλήψεις για τους εμπρησμούς

Πέντε άτομα συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς για τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο ΚΥΤ της Μόριας,

και είχαν ως αποτέλεσμα αυτό να καεί ολοσχερώς, και από τις φωτιές που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. Στο ΚΥΤ φιλοξενούνταν περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης συνεχάρη τις Αρχές και δήλωσε ότι αναζητείται ακόμη ένα νεαρό άτομο. «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ενα είναι βέβαιο.. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν»,δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, εκ των εμπρηστών, οι δύο είναι ανήλικοι. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που μετά τη φωτιά είχαν μεταφερθεί σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε στις δομές όπου φιλοξενούνται.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά και τα επεισόδια ξέσπασαν όταν 35 μετανάστες που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, αρνήθηκαν να τεθούν σε απομόνωση, όπως ορίζεται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης με σχετική ανάρτηση στο Twitter πρόσθεσε πως: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, η προσωρινή δομη είναι ετοιμη, τα τεστ για covid19 γίνονται. Και η ασφάλεια ολων διασφαλίζεται».