Επίθεση με βιτριόλι: Πώς η 35χρονη είχε «λοκάρει» την Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς η 35χρονη είχε «λοκάρει» την Ιωάννα

Kαρέ-καρέ κατέγραψαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

τον τρόπο με τον οποίο η 35χρονη γυναίκα παρακολουθούσε -μέσω του κινητού της τηλεφώνου- την άτυχη Ιωάννα για αρκετό διάστημα προκειμένου να της επιτεθεί και να της ρίξει βιτριόλι έξω από τη δουλειά της στην Καλλιθέα, στις 20 Μαΐου.

 

Σύμφωνα με το protothema.gr που αποκαλύπτει σήμερα την έκθεση της εξέτασης του κινητού τηλεφώνου της γυναίκας που συνελήφθη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 33χρονης, οι κινήσεις της είχαν χειρουργική ακρίβεια, καθώς εμπεριείχαν συσκευή εντοπισμού, παρακολούθηση, ακόμη και… φωτογράφηση της εισόδου του σπιτιού της Ιωάννας πριν από έναν χρόνο! Η γυναίκα που συνελήφθη για την τρομακτική επίθεση με βιτριόλι είχε αποθηκεύσει στο κινητό της εικόνες ακόμη και από τα καταστήματα απ’ όπου επρόκειτο να αναζητήσει την κατάλληλη περούκα για τη μεταμφίεσή της.

Ψάχνοντας στο άλμπουμ διαπίστωσαν ότι είχαν καταχωρηθεί τέσσερις φωτογραφίες με οδηγίες χρήσης και χαρακτηριστικά φορητού πομπού GPS tracker. Με μια γρήγορη ματιά οι Αρχές βρήκαν επίσης φωτογραφίες που είχε τραβήξει η κατηγορούμενη από την είσοδο της πολυκατοικίας της Ιωάννας στο Μοσχάτο. Σε άλλο σημείο του κινητού της τηλεφώνου διαπίστωσαν ότι είχε αποθηκευτεί φωτογραφία-στιγμιότυπο με απεικόνιση χάρτη και συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε περιοχή σε αρκετά κοντινή απόσταση από τον χώρο εργασίας του θύματος, με ημερομηνία την 20ή Ιουνίου του 2019. Ηταν ίσως μία από τις πρώτες ημέρες όπου η επίθεση με βιτριόλι δεν ήταν απλώς μια «ιδέα» που είχε κάποια στιγμή περάσει από το μυαλό της, αλλά ένα χειροπιαστό σχέδιο, το οποίο έπρεπε να εκτελεστεί άψογα.