Ξάνθη: Αγωνία για την 14χρονη που το «έσκασε» με 21χρονο

Ξάνθη: Αγωνία για την 14χρονη που το «έσκασε» με 21χρονο

Νέες διαστάσεις παίρνει η ιστορία τη εξαφάνισης της 14χρονης Ραφαηλίας στην Ξάνθη με την οικογένειά της να υποστηρίζει πώς το κορίτσι έχει απαχθεί από 21χρονο με τον οποίο ενδέχεται να διατηρεί δεσμό.

Τα ίχνη του κοριτσιού χάθηκαν από τις 24 Αυγούστου και έκτοτε έχει επικοινωνήσει μόνο για να πει ότι είναι καλά στην υγεία της αλλά όχι και το πού βρίσκεται.

«Γνωρίζουμε ότι είχε μία σχέση και είχε χωρίσει πριν από λίγο καιρό. Εκεί επικεντρωνόμαστε. Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη είχαμε επικοινωνία, μέσω τρίτων, είχαμε μια επικοινωνία και μας είπε στο τηλέφωνο πως είναι καλά, αλλά όχι που βρίσκεται» δηλώνει η οικογένεια ενώ η δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης περιέγραψε το θολό νομικό πλαίσιο που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεται εκτός στέγης. Δυστυχώς ο νόμος και στο άρθρο περί αρπαγής ανηλίκου και των γενετήσιων πράξεων σε ανήλικο, δεν θέτει το όριο ψηλά. Βάζει το όριο ως προς τον διαχωρισμό μεταξύ πλημμελήματος και κακουργήματος στα 14 έτη, που είναι πολύ μικρό. Δυσχεραίνει πολύ τις έρευνες, αλλά και τον τρόπο κάτω από τον οποίο θα αντιμετωπιστεί αυτός που την έχει » αναφέρει η δικηγόρος.

Ο θείος της νεαρής κοπέλας περιγράφοντας το χρονικό της εξαφάνισης ανέφερε: «Από τις 24 Αυγούστου, ζήτησε χρήματα από τη γιαγιά της να πάει να φάει κάτι. Η γιαγιά της, της είπε πάμε μαζί, η μικρή της είπε, «κατεβαίνω κι έλα» και μέχρι να κατέβει η γιαγιά η Ραφαηλία είχε γίνει... καπνός».