«Θύελλα» κατά Μαγιορκίνη: Ανατέθηκε έλεγχος δειγμάτων σε πρώην «εργοδότη» του -Η απάντηση

«Θύελλα» κατά Μαγιορκίνη: Ανατέθηκε έλεγχος δειγμάτων σε πρώην «εργοδότη» του -Η απάντηση

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες για το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο

στο οποίο έχει ανατεθεί ο έλεγχος των δειγμάτων, κέντρο στο οποίο στο παρελθόν συνεργαζόταν ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο Γκ. Μαγιορκίνης σήμερα εκπροσωπεί το υπουργείο Υγείας και την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Τι δηλώνει ο  Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, ξεκαθάρισε μιλώντας στο ethnos.gr ότι με δική του πρωτοβουλία παραιτήθηκε από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όταν του ανατέθηκε να εκπροσωπεί την επιτροπή για τον κορονοϊό, ακριβώς για να μην υπάρξουν σκέψεις περί σύγκρουσης συμφερόντων.

Ο ίδιος ανέφερε «Με το που μου προτάθηκε να εκπροσωπώ την Επιτροπή περί τα τέλη Αυγούστου, διέκοψα κάθε συνεργασία με το συγκεκριμένο κέντρο. Απλώς είχε ξεχαστεί το όνομά μου στην ιστοσελίδα το οποίο και αφαιρέθηκε λίγο μετά. Από τότε που έγινα εκπρόσωπος δεν έχω καμία σχέση με το Κέντρο». Να υπενθυμιστεί ότι η 1η Υγειονομική Περιφέρεια με έγγραφό της προς όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας ζητούσε να αποστέλλονται τα δείγματα για τα τεστ του κορονοϊού στο συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

 

«Δεν έχω καμία σχέση με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και ούτε γνώριζα καν ότι είχε ανατεθεί στο διαγνωστικό κέντρο ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων. Άλλωστε λείπω εδώ και μέρες. Παραιτήθηκα ακριβώς για να μην υπάρχει καν η υπόνοια περί σύγκρουσης συμφερόντων, παρότι είμαι πανεπιστημιακός και έχω κάθε δικαίωμα να συνεργάζομαι με τον ιδιωτικό τομέα αφού το επιτρέπει ο νόμος» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός με ανακοίνωσή του ζητά την αποπομπή του Γκίκα Μαγιορκίνη από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων με το επιχείρημα ότι εργάζεται και στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

 

Το θέμα σήμερα αναδεικνύει και η εφημερίδα Δημοκρατία (κάτω δεξιά)