Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία - Τα νέα μέτρα

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία - Τα νέα μέτρα

Νέα περιοριστικά μέτρα για όλους τους εργαζόμενους στα γηροκομεία και τις κλειστές δομές ανακοίνωσε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο ιός στους οίκους ευγηρίας.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται η αναβολή μη αναγκαίων αδειών για το προσωπικό, αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό και η αποφυγή συγχρωτισμού - όπου είναι δυνατό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε ότι το επόμενο 10ήμερο θα ελεγχθούν όλες οι κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικών μολύνσεων και θανάτων σε ηλικιωμένους.

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Στις επόμενες 10 ημέρες θα ελεγχθούν όλες οι δομές όλης της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πώς οι περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου αυτών των μονάδων. «Λαμβάνουμε κάθε μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Μέλημά μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία. Απαιτείται συνεργασία της πολιτείας, της κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο λειτουργώντας ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με την εξάπλωση της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.