Τούρκοι παρεμποδίζουν επιχείρηση διάσωσης ναυαγών στη Χάλκη - Ηχητικό ντοκουμέντο

Τούρκοι παρεμποδίζουν επιχείρηση διάσωσης ναυαγών στη Χάλκη - Ηχητικό ντοκουμέντο

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα της Τρίτης ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης, με την Τουρκία να παρενοχλεί τα ελληνικά πληρώματα.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε χθες τις απογευματινές ώρες για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) . Στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.Έχουν περισυλλεγεί σώοι περισσότεροι από 90 αλλοδαποί (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν 96, άλλες 97 άτομα).

Ηχητικό ντοκουμέντο

Ωστόσο, το militaire.gr παρουσιάζει σήμερα ηχητικό ντοκουμέντο, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι έστειλαν στην περιοχή σκάφη της ακτοφυλακής τους τα οποία καλούσαν από τον ασύρματο τα εμπορικά πλοία να αποχωρήσουν, γιατί «βρίσκονταν σε τουρκική περιοχή». Ακόμη χειρότερα, τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών με λέιζερ προσπαθούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στα ελληνικά πληρώματα των ελικοπτέρων διάσωσης.

 

Πηγή:Newspost.gr