Διοικητής νοσοκομείου ζητά υπεύθυνη δήλωση από το προσωπικό ότι δεν θα κολλήσει κορωνοϊό (ΦΩΤΟ)

Διοικητής νοσοκομείου ζητά υπεύθυνη δήλωση από το προσωπικό ότι δεν θα κολλήσει κορωνοϊό (ΦΩΤΟ)

Σε μια καταγγελία προέβη η ΠΟΕΔΗΝ, αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης των υγειονομικών έναντι του νέου κορωνοϊού.


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά από το υπαλληλικό προσωπικό να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι. δεν θα κολλήσει κορωνοϊό κατά τις θερινές διακοπές ή τα ρεπό του!

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που μοιράστηκε μεταξύ των εργαζομένων από την διοίκηση και έχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης αναφέρεται:«Δηλώνω πως κατά την ολιγοήμερη άδεια/ρεπό μου που θα λάβω από …. έως … δεν θα αναπτύξω πέραν των συνήθων – καθημερινές δραστηριότητες και δη συμμετοχή μου σε χώρους με έντονο συνωστισμό.Ως εκ τούτου δηλώνω ότι δεν θα εκτεθώ κατά το διάστημα αυτό σε αυξημένο κίνδυνο έναντι του ιού SARS-Cov-2».Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να υπογράψουν το έγγραφο.«Ο Διοικητής βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στοχοποιώντας τους εργαζομένους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και χαρακτηρίζει την ενέργεια ως «απαράδεκτη διοικητική πράξη που δεν είναι άξια σχολιασμού».Η Ομοσπονδία καλεί τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια να παρέμβει ώστε να αποσυρθεί η υπεύθυνη δήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς προσπαθεί να ελέγξει τη διασπορά του κορωνοϊού με υπογραφές των υπαλλήλων σε υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν θα προσβληθούν από τον ιό στην άδειά τους ή τα ρεπό τους.
Σας κοινοποιούμε την υπεύθυνη δήλωση.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς προχώρησε σε μια απίστευτη κίνηση. Μοίρασε υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες υποχρεούνται να υπογράψουν οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου που αναγράφει τα εξής:
«Δηλώνω πως κατά την ολιγοήμερη άδεια/ρεπό μου που θα λάβω από …. έως … δεν θα αναπτύξω πέραν των συνήθων – καθημερινές δραστηριότητες και δη συμμετοχή μου σε χώρους με έντονο συνωστισμό!!.
Ως εκ τούτου δηλώνω ότι δεν θα εκτεθώ κατά το διάστημα αυτό σε αυξημένο κίνδυνο έναντι του ιού SARS-Cov-2».
Ο Διοικητής βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στοχοποιώντας τους εργαζομένους. Απαράδεκτη διοικητική πράξη που δεν είναι άξια σχολιασμού.
Εξάλλου γνωρίζει ο εν λόγω Διοικητής ότι στο Νοσοκομείο του πριν λίγες ημέρες νοσηλεύτηκαν περιστατικά κορωνοϊού που ξέφυγαν (μαιευτική, ορθοπεδική)
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει ώστε να αποσυρθεί η κατάπτυστη αυτή υπεύθυνη δήλωση.

 
ipefthinidilosi