Κινητοποίηση στην Ξάνθη ενάντια στις μάσκες στα σχολεία

Κινητοποίηση στην Ξάνθη ενάντια στις μάσκες στα σχολεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει στην Ξάνθη για την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί ο Σύλλογος Φλόγα Ελληνισμού με αντικείμενο τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, xanthinea.gr, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με τους διοργανωτές μάλιστα να έχουν ως κεντρικό τους μήνυμα "Λέμε ΟΧΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ".

Την ίδια ώρα,  στο Facebook έχει δημιουργηθεί η ομάδα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» η οποία μάλιστα αριθμεί και χιλιάδες μέλη ήδη. Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος για την υπόθεση της ομάδας του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία προτρέπει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων. Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν. Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.