Ένταση μεταξύ πελάτισσας και καταστηματάρχη στην Κοζάνη για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Ένταση μεταξύ πελάτισσας και καταστηματάρχη στην Κοζάνη για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Με ένα όχι και τόσο ασυνήθιστο συμβάν λόγω των ημερών, ήρθε αντιμέτωπος καταστηματάρχης στην Κοζάνη, όταν πελάτισσα αρνήθηκε να φορέσει μάσκα πριν εισέλθει στο εμπορικό κατάστημα, ενώ αγνόησε το γεγονός ότι υπήρχε ήδη πληρότητα πελατών στο κατάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, η πελάτισσα στεκόταν έξω από το κατάστημα και ενώ ο ιδιοκτήτης της ανέφερε ότι δεν μπορεί να μπει στο κατάστημα λόγω του αριθμού πελατών που υπήρχαν ήδη εκείνη τη στιγμή, εκείνη αγνόησε τις υποδείξεις του και μπήκε μαζί με συγγενικό της πρόσωπο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καταστηματάρχης, ακολούθησε ένας διάλογος μεταξύ τους, όπου της εξήγησε ότι επιβάλλεται η χρήση μάσκας βάσει νόμου όπως υποχρεούνται. Η πελάτισσα, δυσανασχέτησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κορονοϊός, μας κοροϊδεύουν, είναι δικτατορία να μου επιβάλλεται να φοράω μάσκα».

Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να της εξηγήσει ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων, πολύ περισσότερο την ώρα που το συγγενικό της πρόσωπο ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Μεταξύ του διαλόγου επικράτησε ένταση, ενώ οι παρευρισκόμενοι πελάτες κοιτούσαν γεμάτοι απορία όλο το συμβάν. Ο καταστηματάρχης δήλωσε στο KOZANILIFE.GR: «Με τέτοια περιστατικά ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε μέρα, ο κόσμος δυσανασχετεί στη χρήση μάσκας. Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να κάνει τα ψώνια του με μάσκα, ούτε και σε μας τους ίδιους δεν αρέσει όλο αυτό. Είναι όμως αναγκαίο για την δημόσια υγεία».

Η πελάτισσα συνέχισε με παρόμοια σχόλια αντίδρασης και έφυγε κακήν κακώς από το κατάστημα.Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας και όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί, δεν είναι ευχάριστα για κανέναν και είναι γενικά αποδεκτό ότι κανείς δεν βρίσκεται σε ευχάριστη θέση όταν καλείται να “αυτοπεριορίζεται” κατά κάποιον τρόπο. Ωστόσο, η χρήση μάσκας και η εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας τα οποία έχουν επιβληθεί, θα πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια, γιατί η δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και όσο πιο σύντομα και ανώδυνα αποδεσμευτεί ο κόσμος από όλη αυτή την περιπέτεια που λέγεται κορονοϊός, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει για το κοινό συμφέρον όλων.

 

*Φωτογραφία αρχείου.

Πηγή: KOZANILIFE.GR