Πόρος: «Corona» party και μία φυσικοθεραπεύτρια έκαναν τη «ζημιά»

Πόρος: «Corona» party και μία φυσικοθεραπεύτρια έκαναν τη «ζημιά»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στον Πόρο 

μετά την έκρηξη κρουσμάτων στο νησί, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση τόσο για τον εντοπισμό πιθανών νέων κρουσμάτων, αλλά και για να εντοπιστεί από πού ξεκίνησαν, με ένα pool party και μία φυσικοθεραπεύτρια να είναι στο μικροσκόπιο.

 

Το iefimerida.gr αποκάλυψε την Παρασκευή πως στο στόχαστρο των ειδικών είχε μπει pool party, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο νησί με τη συμμετοχή νεαρών ατόμων, ενώ νέες αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές ελέγχουν και μία φυσικοθεραπεύτρια που έκανε μασάζ καθώς και άλλες υπηρεσίες ευεξίας στον Πόρο και φέρεται να ήταν ήδη θετική στον κοροναϊό.

Η γυναίκα που έκανε φυσικοθεραπείες και υπηρεσίες ευεξίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του κοροναϊού στον Πόρο κλήθηκε για εξηγήσεις από τις Αρχές μία γυναίκα η οποία παρείχε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, αλλά και υπηρεσίες μασάζ και ευεξίας στο νησί. Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως η διασπορά του ιού στον Πόρο ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη γυναίκα, καθώς ήταν θετική στον κοροναϊό πριν από το ξέσπασμα των κρουσμάτων.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η φυσικοθεραπεύτρια έκανε συνεδρία φυσικοθεραπείας σε γυναίκα, γνωστό δημόσιο πρόσωπο στο νησί και φέρεται πως την κόλλησε κοροναϊό, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται τώρα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ωστόσο η ανησυχία των Αρχών για τη διασπορά του κοροναϊού δεν σταματάει εκεί, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η φυσικοθεραπεύτρια παρείχε υπηρεσίες και σε άλλους κατοίκους και επισκέπτες του Πόρου.

Το ύποπτο pool party με την ονομασία «Corona» και ο συνωστισμός στα μπαρ

 

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα μαζικά κρούσματα κοροναϊού στο νησί του Πόρου, στο μικροσκόπιο των Αρχών, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr, μπήκε ένα pool party, στο οποίο συμμετείχαν νεαρά άτομα.

Μάλιστα κάτοικοι του Πόρου ανέφεραν πως δεν αποκλείεται το σενάριο κάποια νεαρά άτομα που προφανώς συνωστίστηκαν στο χώρο του πάρτι να κόλλησαν τον ιό. Στη συνέχεια και μην γνωρίζοντας πως είναι φορείς του κοροναϊού φαίνεται πως κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους. Στα social media κυκλοφορούσε και η αφίσα για το συγκεκριμένο πάρτι, το οποίο διοργανωνόταν κάθε Τετάρτη σε ξενοδοχείο του νησιού.

Σημειώνεται πως πολλοί χαρακτήριζαν προκλητικό να πραγματοποιείται πάρτι που μπορεί να προκαλέσει συνωστισμό και μάλιστα με την ονομασία «Corona».

 

Το ανησυχητικό όμως, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ, είναι ότι οι γονείς και οι συγγενείς των νεαρών εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επαφή με το κοινό.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον Πόρο είναι και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου με την εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται ηλεκτρονικά.