«Συναγερμός» στη χώρα για τον κορονοϊό – Νέα μέτρα για να «φρενάρει» η διασπορά

«Συναγερμός» στη χώρα για τον κορονοϊό – Νέα μέτρα για να «φρενάρει» η διασπορά

«Συναγερμό» στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει η έξαρση του κορονοϊού, μία εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Στην προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του ιού σε εκδηλώσεις και συναθροίσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα.

 Χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν 151 κρούσματα, από τα οποία 12 είναι εισαγόμενα. Τα υπόλοιπα εντοπίζονται, 46 στην Αττική, (τουλάχιστον 30 στον Πόρο), 38 σε Θεσσαλονίκη, 17 στο Έβρο (όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη), ενώ κρούσματα εντοπίζονται σε ακόμη 20 περιφέρειες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 5.270, ενώ έχουμε ακόμη έναν θάνατο και συνολικά 211 νεκρούς.Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επέκταση της απαγόρευσης όρθιων πελατών στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης έως το τέλος του μήνα, ενώ στο ίδιο διάστημα δεν θα επιτρέπονται λιτανείες και εμποροπανηγύρεις.

Στον Πόρο ισχύουν αυστηροί περιορισμοί. Η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού για τις επόμενες εννέα ημέρες, έως τις 17 Αυγούστου καφετέριες και μπαρ θα κλείνουν στις 11 το βράδυ, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των εννέα ατόμων, τα πάρτι και κάθε είδους εκδήλωση.Όπως μετέδωσε η Μ. Σταθοπούλου για την ΕΡΤ, έκδηλη είναι η ανησυχία και για τον πλήγμα στον τουρισμό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από 111 τεστ. Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία αντικατάστασης του διοικητή του αστυνομικού τμήματος. Σε προληπτική καραντίνα τέθηκε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα. Τα αποτελέσματα του τεστ αναμένονται εντός της ημέρας.Σημειώνεται πως υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για επισκέπτες από Μάλτα από τις 12 Αυγούστου.