Τσιόδρας: Τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση μάσκας

Τσιόδρας: Τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση μάσκας

Την ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας υπό τον ορατό κίνδυνο για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, υπογράμμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στη χώρα.

«Η πατρίδα μας και η ανθρωπότητα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη και πιο αναπάντεχη πανδημία των τελευταίων 100 ετών», είπε ο κ. Τσιόδρας στην έκτακτη αυτή ενημέρωση και πρόσθεσε:

«Κατ’ εξαίρεση και λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στη χώρα μας, ήρθα να μιλήσω ως εκπρόσωπος για θέματα του υπουργείου Υγείας».

Η χρήση της μάσκας είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ιδιαίτερα με τις υψηλές θερμοκρασίες, όμως η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως η χρήση της είναι επιβεβλημένη, ιδίως σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων.

«Τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις - Η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση ασπίδας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «το μήνυμα πλέον για τη μάσκα είναι διπλό: «Φοράω τη μάσκα για να προστατέψω τον άλλο, αλλά και για να προστατέψω τον εαυτό μου από τους άλλους».