Πολυκατοικία ανακοίνωση: Viral απαιτήσεις από διαχειριστές (ΦΩΤΟ)

Πολυκατοικία ανακοίνωση: Viral απαιτήσεις από διαχειριστές (ΦΩΤΟ)

Το συγγραφικό τους ταλέντο φαίνεται πως ξεδιπλώνουν οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, αφήνοντας πλήθος εμπνευσμένων σημειωμάτων για πάσης φύσεως παραξενιά και απαίτηση.

Η αλήθεια είναι πως η συμβίωση πολλών ενοίκων μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολη και ψυχοφθόρα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι πάντα η άμεση επικοινωνία, όμως όπου αυτό δεν είναι εφικτό οι ένοικοι – και τις περισσότερες φορές οι διαχειριστές που επωμίζονται το δύσκολο έργο της τάξης μέσα στην πολυκατοικία – συντάσσουν σημειώματα, ραβασάκια, ανακοινώσεις και παρακλήσεις ζητώντας ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μετά τον διαχειριστή, που ενοχλούνταν τα μάλα από τα μεταμεσονύχτια μαγειρέματα των ενοίκων του κτηρίου, διαχειριστές συνεχίζουν να διατυπώνουν τα δικά τους παράπονα. Η φασαρία των γειτόνων είναι ο βασικότερος λόγος, αλλά ο λόγος της φασαρίας μπορεί να είναι από παλιά air-condition μέχρι και φωνές σε ώρες ακατάλληλες (και όχι πάντα ώρες κοινής ησυχίας). Ωστόσο, αυτό που παίρνει τα σκήπτρα είναι το σημείωμα για τα απλήρωτα κοινόχρηστα….

Ακολουθεί μια σειρά από πρωτότυπα σημειώματα-ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς σε πολυκατοικίες:

1. Ο ένοικος που θέλει απόλυτη ησυχία όταν βλέπει ειδήσεις:

 

2. Ο ένοικος που κυκλοφορεί πάντα με το άρωμά του…

3. Το φασαριόζικο ζευγάρι ενοχλεί και απαιτείται η παρουσία του στην έκτακτη γενική συνέλευση. Πληροφορίες ότι ακόμα αναμένουν στην γενική συνέλευση το ζευγάρι που ζει τον έρωτά του παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

4. Ο ένοικος που θέλει καινούρια air-condition σε όλη την πολυκατοικία τώρα. Αλλιώς «να τα κλείνετε»! Ωστόσο, η «παράκλησή» του δεν έπιασε τόπο, καθώς ο κάτοχος των παλιών air-condition ζήτησε να του αλλάξει ο απαιτητικός γείτονας.

5. Το ποντίκι που κόβει βόλτες από… τον Αύγουστο ανεβοκατεβαίνοντας τους ορόφους… Λύση: Να γίνει το κατοικίδιο της πολυκατοικίας

6. Πληρώστε τα κοινόχρηστα: Απηύδησε ο διαχειριστής που βλέπει τα κοινόχρηστα να μένουν απλήρωτα για καιρό, ενώ την ίδια ώρα οι ένοικοι διαθέτουν χρήματα για πεντικιούρ, μανικούρ, ραδιοταξί, κομμωτήριο ακόμα και για… φαγητό! Τι να κάνει κι αυτός; Ανάρτησε στο ασανσέρ αγανακτισμένο σημείωμα…