Δήμος Λαγκαδά: Έργα καθαριότητας και αστικών αναπλάσεων

Δήμος Λαγκαδά: Έργα καθαριότητας και αστικών αναπλάσεων

Συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Λαγκαδά.

Kατά τη συνεδρίαση έγινε απολογισμός των δράσεων που αναλήφθηκαν στους 11 μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής, ενώ συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα συντονισμού και προγραμματισμού νέων έργων και δράσεων που θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Λαγκαδά.

Επίσης, στα μέλη της Επιτροπής τέθηκε υπόψη το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος και των έργων που είναι ώριμα για να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά εργαλεία και αναπτυξιακά προγράμματα για το 2021, όπως στο νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που προβλέπει έργα και δράσεις με αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το οποίο ο Δήμος Λαγκαδά σκοπεύει να «εκμεταλλευτεί» στο έπακρο.

Ο κ. Ταχματζίδης έθεσε για άλλη μια φορά ως προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών με επείγοντα έργα που θα αφορούν όλο το Δήμο Λαγκαδά αλλά και παρεμβάσεις που θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. Έμφαση θα δοθεί στους τομείς της καθαριότητας, και των αστικών αναπλάσεων μικρής κλίμακας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προτάσεις των Αντιδημάρχων για δράσεις, πρωτοβουλίες και ενέργειες στους τομείς υπευθυνότητάς τους.