Επίθεση στον Στέφανο Χίο: Οι έρευνες των Αρχών - Σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο εκδότης

Επίθεση στον Στέφανο Χίο: Οι έρευνες των Αρχών - Σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο εκδότης

Αστυνομικοί της Ασφάλειας αναμένεται να επισκεφτούν σήμερα τον Στέφανο Χίο που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, μετά την επίθεση που δέχτηκε με σφαίρες έξω από το σπίτι του.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» χθες δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα, προκειμένου να βοηθηθούν οι έρευνες των Αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Από την κατάθεση του Σ. Χίου οι αστυνομικοί θα μάθουν εάν δεχόταν απειλές ή είχε διαφορές με πρόσωπα από το επαγγελματικό ή φιλικό του περιβάλλον, σύμφωνα με το Newpost.gr.  Άλλωστε, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, μιλώντας ανώνυμα στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου.

Sύμφωνα με το Newpost.gr, oι Αρχές αναζητούν το μαυροντυμένο άτομο με κουκούλα που έστησε καρτέρι θανάτου στον Στέφανο Χίο. Ο δράστης όταν το όχημα του Χίου, έφτασε στο σημείο, τον προσέγγισε από τη θέση του οδηγού και τον πυροβόλησε δυο φορές. Η μια σφαίρα πέρασε "ξυστά" από την καρωτίδα, ενώ η δεύτερη τον πέτυχε στα πλευρά. Σκοπός της επίθεσης, εκτιμούν αστυνομικές πηγές, ήταν η εκτέλεση του εκδότη, κάτι που δεν συνέβη, ενδεχομένως λόγω εμπλοκής στο πιστόλι του δράστη, ο οποίος είχε και συνεργό.

Το πρώτο άτομο που είδε τον δημοσιογράφο αιμόφυρτο ήταν η σύζυγός του, που σε μια πρώτη συνομιλία που είχε με αστυνομικούς, φέρεται να είπε πως των πυροβολισμών, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας καλούνται να λύσουν έναν γρίφο σχετικά με το ποιος μπορεί να ήθελε να σκοτώσει το Στέφανο Χίο, καθώς ο εκδότης της εφημερίδας "Μακελειό" που κατά καιρούς κυκλοφορεί με ιδιαιτέρως αιχμηρά πρωτοσέλιδα.Να σημειωθεί πως προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της ενέδρας τα στελέχη της ασφάλειας αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες κατά μήκος της διαδρομής προς το σπίτι του, αλλά κυρίως από την κατάθεση του δημοσιογράφου που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον επίδοξο εκτελεστή του.