Χ. Γώγος: Προτάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους υποχρεωτικά

Χ. Γώγος: Προτάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους υποχρεωτικά

Οι ειδικοί ανησυχούν αλλά δεν είναι σε κατάσταση πανικού με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι συνωστισμοί και τα «ορφανά» κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 στην Αττική και 2 στη Θεσσαλονίκη .

Ο καθηγητής Γώγος, είπε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση με την αυξητική τάση των κρουσμάτων θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Με αυτόν τον τρόπο και οι επαγγελματίες τουρισμού θα μπορούν να ελέγχουν τους πελάτες τους και να τηρούνται τα μέτρα, όπως είπε.

«Η αναστολή των πανηγυριών ήταν το πρώτο βήμα. Αν δυσκολέψουν κι άλλο τα πράγματα η επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα», σημείωσε ο κ. Γώγος.
Εξήγησε δε ότι οι διάφανες μάσκες που καλύπτουν το σαγόνι δεν προσφέρουν προστασία και ότι μόνο οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από τον ιό.

 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους.

Οι ιεροί ναοί συγκαταλέγονται στους χώρους αυτούς, έστω κι αν κάποιοι ιερείς φαίνεται να αντιδρούν, μεταφέροντας τις δικές τους απόψεις, όπως έγινε στην Εορδαία.

Πηγή: iefimerida.gr , ΣΚΑΙ