Η Dua Lipa απαντά για τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας

Η Dua Lipa απαντά για τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας

Διευκρινιστική δήλωση, με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter περί... Μεγάλης Αλβανίας, έκανε η γνωστή Αλβανίδα τραγουδίστρια Ντούα Λίπα.

Η Λίπα, που είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με χάρτη που παρουσιάζε την Αλβανία... διευρυμένη μέχρι τη Θεσπρωτία, και μια φράση που ανέφερε πως οι Κοσοβάροι-Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες, προσπάθησε να ανασκευάσει δυο μέρες μετά, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχτηκε, καθώς αρκετός κόσμος συνέδεσε τη θέση της με την ακροδεξιά ιδεολογία της «Μεγάλης Αλβανίας».

 

dualipaflag1
 

Η Λίπα από την πλευρά της, εξήγησε με ενέο tweet ότι «δεν είχε ποτέ σκοπό να προκαλέσει μίσος».«Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς», έγραψε αρχικά.Και συνέχισε: «Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου... τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».