Έντονη αντίδραση του δημάρχου Γρεβενών έλευση νέων μεταναστών

Έντονη αντίδραση του δημάρχου Γρεβενών έλευση νέων μεταναστών

Την έντονη αντίδραση και του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη προκάλεσαν οι πληροφορίες για την έλευση και νέων προσφύγων και μεταναστών σε ορεινά ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ ο κ. Δασταμάνης, αφού επισήμανε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τίποτα από εδώ και πέρα, τόνισε ότι δε θα δεχτούν ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω, όπως μετέδωσε γη ΕΡΤ.  Σύμφωνα με τον κ. Δασταμάνη «εδώ και δυο χρόνια φιλοξενούνται στον Ορεινό Όγκο πάνω από 1200 άτομα κάτι που σημαίνει ότι δεν τηρείται η αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με την υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία και με τους γειτονικούς δήμους, θέτοντας το ερώτημα:που είναι η περιφερειακή συνείδηση;».

«Φτάνει με τα Γρεβενά. Ας σταματήσουν να παίζουν τα παιχνίδια τους. Ας αναλάβουν πλέον όλοι από τη θέση που έχουν τις ευθύνες τους», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γρεβενών, ο οποίος ανέφερε ότι «παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ότι στο Δήμο Γρεβενών δεν πρόκειται να έρθουν κι’ άλλοι πρόσφυγες, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο είχε αναγνωρίσει το γεγονός ότι η περιοχή μας σηκώνει ήδη το μεγαλύτερο βάρος στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, τελικά μαθαίνουμε έκπληκτοι από τον Τύπο αλλά και από ανεπίσημες πηγές ότι αναμένονται κι’ άλλοι μετανάστες».