Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δήμο Ιωαννίνων

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δήμο Ιωαννίνων

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ , αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορονοϊού, σε σημεία του Δήμου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά στις παρακάτω οδούς:

Παραλίμνιος περιοχή από πλατεία Μαβίλη μέχρι και το τέλος του ποδηλατοδρόμου (περιοχή Κατσικάς)
Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση της οδού Σταύρου Νιάρχου έως το τούνελ αεροδρομίου- Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου)
Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου)
Η απαγόρευση αποφασίστηκε για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει έως και τις 8 το πρωί της 27Απριλίου. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης ημέρας και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία στην περιοχή ευθύνης τους.