Δίκη Τοπαλούδη: Συγκλόνισε η κατάθεση του επικεφαλής των Λιμενικών

Δίκη Τοπαλούδη: Συγκλόνισε η κατάθεση του επικεφαλής των Λιμενικών

 Η κατάθεση που προκάλεσε ανατριχίλα ήταν εκείνη του διοικητή του Κλιμακίου των Ειδικών Δυνάμεων

του Λιμενικού που περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έφθασε  στη σύλληψη των δυο δραστών. 

Ανατριχιαστική ήταν η κατάθεση του διοικητή του Κλιμακίου των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού που περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έφθασε στη σύλληψη των δυο δραστών, αλλά και πως εκείνοι είχαν αποφασίσει να την σκοτώσουν.

Το τατουάζ της Ελένης οδήγησε τους Λιμενικούς

Το τατουάζ, οι κάμερες ασφαλείας, οι φρικιαστικές  εικόνες στο σπίτι στους Πέυκους και η σύλληψη των δραστών ήταν όλα όσα αναλύθηκαν στη δίωρη κατάθεση του Θωμά Ζόβα, επικεφαλή των λιμενικών.

Από το πρώτο λεπτό, κατάλαβαν ότι πρόκειται για έγκλημα. Δεν γνώριζαν, όμως, ποια ήταν η κοπέλα που βρέθηκε  ημίγυμνη στη θάλασσα. Το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου που είχε στο πίσω μέρος του ποδιού της,, τους οδήγησε στην ταυτότητα της.

«Όταν είδα το τατουάζ έψαχνα να βρω τον ταουατζή  που το έκανε. Τον εντόπισα και μου είπε ότι  ξέρει ότι τη λένε Ελένη Τοπαλούδη και ότι είναι φοιτήτρια .Έτσι φθάσαμε και στο σπίτι της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού στην κατάθεσή του.

Η κάμερα ασφάλειας που βρίσκεται έξω από το σπίτι της Ελένης ήταν αυτή που τους οδήγησε, όπως εξήγησε ο ίδιος στο δικαστήριο, στην ταυτότητα του πρώτου κατηγορούμενου, του 20χρονου Αλβανού.

Εκείνος τους μίλησε για το σπίτι στους Πεύκους, αλλά τους είπε και για τον 22χρονο Έλληνα. «Αν η μητέρα είναι μέσα στην αίθουσα δεν θα ήθελα να πω τι έγινε σε εκείνο το σπίτι. Το κορίτσι πάλεψε για να γλιτώσει».

«Είχαν αποφασίσει να την τελειώσουν»

«Την χτυπούσαν και οι δύο πιστεύω. Είχε παντού αίματα. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Τη χτύπησαν πολύ άσχημα και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν. Έτσι την πήγαν στον γκρεμό. Της είπαν πως θα την πάνε στο νοσοκομείο. Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν», δήλωσε ο Θωμάς Ζόβας, Διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, στην συγκλονιστική κατάθεσή του.

Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων  του λιμενικού ήταν σαφής στην κατάθεσή του, καθώς υποστήριξε πως και οι δύο νεαροί την πέταξαν στο γκρεμό. Σήκωσε, μάλιστα, αστυνομικό για να καταλάβουν δικαστές και ένορκοι ότι ένα άτομο δεν μπορούσε να τη μεταφέρει από το αυτοκίνητο και να τη ρίξει στη θάλασσα. 

Εκεί, ο Αλβανός κατηγορούμενος αντέδρασε, σηκώθηκε από την καρέκλα του και αρνήθηκε κατηγορηματικά την πράξη αυτή.

Πάντως, ο ιατροδικαστής Λέων Γρηγόρης, δήλωσε πως είναι λογικό να χρειαστούν δυο άτομα για να πετάξουν το πτώμα σε μακρινή απόσταση.

«Μείναμε άυπνοι τρεις μέρες για να βρούμε τους ενόχους»

Ο αξιωματικός του λιμενικού εξήγησε ότι έμειναν τρεις ημέρες άυπνοι για να εξιχνιάσουν την υπόθεση  και δέχτηκε τα συγχαρητήρια της έδρας για την επιτυχία τους. 

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη άκουγε δακρυσμένος την συγκλονιστική περιγραφή του ανθρώπου που συνέλαβε τους νεαρούς που του στέρησαν το παιδί του. Ζούσε λεπτό προς λεπτό τα όσα  μαρτυρικά έζησε στα χέρια τους.

Στο νοσοκομείο για δεύτερη μέρα η μητέρα της Ελένης

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, χθες κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν άντεξε στην θέα των δύο ανθρώπων που σκότωσαν το παιδί της και λιποθύμησε. 
Προσπαθεί για δεύτερη μέρα να ανακτήσει τις δυνάμεις της στο νοσοκομείο και το πιθανότερο είναι να πάρει εξιτήριο αύριο.

Η έκκληση του πατέρα της Ελένης στους δικηγόρους των δραστών

Στο δικαστήριο, από την πλευρά του Έλληνα κατηγορούμενου, παρόντες ήταν ο πατέρας και η γιαγιά του, ενώ από την πλευρά του Αλβανού μόνο η αδερφή του. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τους, σε διάλλειμα της δίκης, πλησίασαν τον πατέρα της Ελένης για να του εκφράσουν  τη θλίψη τους .Εκείνος τους ζήτησε με μεγαλείο ψυχής ένα και μόνο πράγμα: «Καταλαβαίνω ότι θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας, αλλά δε θέλω να σπηλώνετε άδικα και συκοφαντικά τη μνήμη της κόρης μας».

πηγή star.gr